Меню
Профил
Език

КИТ СИН

Цена: 34.90лв.
  • Код:
    14806-02074
  • Тегло:
    0.168 кг

РЪЧНО РИСУВАНА ФИГУРКА: Кит
ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ: Balaenoptera musculus
МАТЕРИАЛ: Композитен пластмасов полимер
ВЪЗРАСТОВИ ОГРАНИЧЕНИЯ: 3+
РАЗМЕРИ: 27 х 10.5 х 5.9 см

 

Синият кит е вид морски бозайник от семейство Ивичести китове. Той достига дължина от 30 метра и тегло от 120 тона (само езикът му достига около 3-5 тона) и е смятан за най—големия бозайник и още за най-голямото животно, живяло някога на Земята, макар че някои открити през последните години останки от динозаври поставят под съмнение тази хипотеза.
Китовете общуват с ултразвук, известен като ехолокация. Използват я също така, за да си намират храна.Синият кит, подобно на много други едри китове, се храни с дребни ракоподобни животни, наречени крил.
Синият кит може да прекарва под вода повече от 30 минути. При гмуркане достига до 70-80 метра дълбочина.
Женските раждат по едно малко, което носят единадесет месеца в утробата си. То се ражда през средата на зимата и живее с майка си в топлите екваториални води. През лятото майката и малкото отплуват към полюсите в студените води богати на храна.
 
Няма наличност
Добави в желани

Детайлно описание


Впуснете се в приключение през саваната, изживейте вълнуващи сафари приключения! Наблюдавайте лъвовете, зебрите и носорозите, докато са на водопой на голямото езеро.

Опознайте животните от джунглата в тяхната естествена среда - дъждовните гори. Разберете с какво се хранят пандите и как се грижат тигрите за малките си.

Насладете се на обширната прерия и гъстите гори и открийте техните разнообразни обитатели. Присъединете се към риболова на мечките и свободния полет на орлите.
Добре дошли в света на дивите животни на Schleich.

 

Фигурките Schleich са моделирани с внимание към детайла и ръчно нарисувани, което прави всяка фигурка уникална. Образователните играчки на Schleich предоставят възможност за учене чрез игра и стимулират креативност и инициативност у децата. Детските усмивки нямат цена, подарете новата любима играчка на вашия малчуган. Отведете го в света на приключенията с коне.

ВНОСИТЕЛ: ФАНТАСМАГОРИЯ ООД

www.fantasmagoria.bg

 

 

Най-продавани

Начини на плащане