Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

КОЛЕДЕН ГИД 2017: ПАРТИ ИГРИ

КОЛЕДЕН ГИД 2017: ПАРТИ ИГРИ


 

Време е за втората част на нашия Коледен шопинг гид! В нея ще ви предложим още една подходяща за всякакви компании и подаръкополучатели категория - парти игрите. Ако сте изпуснали предишната статия от гида ни, веднага поправете тази грешка и я прочетете тук!
 

Парти игрите! Те са едно от най-разпространените подразделения на настолните игри, може би защото са изключително лесни за научаване и обикновено не отнемат никакво значително време за изиграване. А може би защото са супер забавни и могат да се играят дори в най-неангажиращата обстановка. Кой знае?! Едно е сигурно - парти игрите могат да бъдат страхотен подарък, защото най-често се случва веднага да бъдат отворени, научени и разиграни. Ако субектите на вашата коледна любов си падат по подобни преживявания - четете смело! Ако ли не - намерете си нови субекти! 
 

*Бонус мини игра - намерете всички коледни шапки в картинките!

 

When I Dream 

 

Играта още пари от Есенския панаир, където беше нейният дебют. Там за рекламирането ѝ помагаха едни досадни младежи в пижами, които заспиваха в краката на хората - нямаше как да не ги забележиш. When I Dream, съвсем логично, има нещо общо с поспиването. Идеята е, че в нея един от вас сънува (за което нахлузва маска за спане) и "вижда" поредица от изображения, които се опитва да разпознае само по описанието на останалите. Всички те пък обръщат карти с картинки, които трябва да подскажат на спящия, но в зависимост от това дали са добри или лоши, могат да подават грешни подсказки. Готиното в When I Dream е, че според ролята ви - сънуващ, добро, лошо или неутрално духче, играта изисква различна форма на изобретателност
 

Брой:
 


 

Junk Art 

 

Junk Art е супер атрактивна игра на ловкост с една торба дървени компоненти. В нея се съревновавате в различни артистични състезания за създаване на произведения от боклуци - стари саксии, дъски и тръби. Различните режими на игра ви поставят за задача разнообразни предизвикателства, в които ще редите разноцветните парчета във височина, опитвайки се да избегнете падането им на масата. Junk Art впечатлява с цели 12 режима на игра (един от които изисква другата известна игра на ловкост на Pretzel Games - Flick 'em Up!), които можете да изпробвате както поотделно, така и в общо състезание-поредица от няколко варианта. Играта е изключително гъвкава в това отношение и може да бъде както десетминутно парти заглавие, така и... тридесетминутно парти заглавие.
 


 

That's a Question! 

 

Авторът на най-добрата парти игра в момента (Кодови имена) Влада Хватил наскоро пусна още едно заглавие в жанра - That's a Question! Играта на асоциации има доста сходни черти с титана Dixit, защото използва подобна система на точкуване, но нея вместо с изображения, боравите с въпроси. По време на хода си можете да зададете на друг играч един от трите налични въпроса, като му подавате две възможности за отговор и той трябва да избере една от тях. Например "Кое би ти липсвало повече, ако спре да съществува - настолните игри или меката тоалетна хартия?". Всички останали играчи пък трябва да познаят отговора на запитания, което прави играта особено интересна с хора, които се познават (или си мислят, че се познават). That's a Question! е по-скоро заглавие за социализиране, отколкото игра със сериозен геймплей, но това значи, че е перфектна за парти обстановка!
 
 

Брой:
 


 

Captain Sonar 

 

Играли ли сте Battleship? Идеално, вече знаете половината от това, което ще се случи в Captain Sonar. Тиймбилдинг играта на десетилетието ви поставя в ролята на екипаж на две враждуващи подводници, които се опитват да се потопят взаимно. Разполагате с капитан, заместник капитан, радист и инженер, като всеки има собствена функция в екипа и я упражнява чрез собствен борд, на който нанася всякакви промени с маркер. Интересното в играта е, че ролите постоянно си взаимодействат и няма как да спечелите без да се сработите. Например капитанът може да определя курса на движение, но без да го съгласува с инженера, може да се получи проблем в задвижването на кораба. Върхът на изживяването в Captain Sonar e режимът в реално време - в него двата отбора предприемат действията си едновременно и всичко трябва да се прави колкото се може по-бързо. 

 

Брой:
 


 

Cards Against Humanity 

 

Cards Against Humanity е световен феномен. Тя се самоопределя като "парти игра за ужасни хора" и ако трябва да я опишем с едно изречение, това е най-точното, което бихме могли да измислим. Cards Against Humanity е състезание за това кой от компанията ви ще измисли най-ужасяващо циничната комбинация от думи, в която всякакви теми табу като раса, религия, пол, насилие, секс и т.н. не само че не са избягвани, а са нарочно търсени. Условието на задачата ви най-често е да запълните празните места в едно изречение, използвайки за варианти белите карти (съдържанието на които не е никак бяло). Макар да не е най-добрият представител на хобито ни, играта в черна кутия е доста популярна сред компании, които се наслаждават на хумор със същия цвят. Използвайте на своя отговорност

 

Брой:
 


 

Специалната препоръка на Ники
 

Codenames: Deep Undercover 

 

Ако търсите нещо подобно на Cards Against Humanity, но тя ви се струва като проява на лош вкус и едновременно с това ви дразни, че няма никакъв геймплей (напълно сте прави между другото), то Codenames: Deep Undercover е вашата игра! Тя комбинира познатия и харесван геймплей на парти игра номер едно на BGG - Кодови имена, с изцяло нов сет от думи, изпълнен с възможности за създаване на сексуални намеци. Това, което ми харесва в нея е точно последното - че тя не е мръснишка в своята същност, а само създава предпоставките за такива помисли, когато се комбинира с вашето въображение. От вас все пак се изисква да бъдете изобретателни в подсказките си, както и да умеете да дешифрирате мръсните помисли на приятелите си. А и винаги можете да комбинирате играта с някоя друга от серията - мой фаворит е миксирането с Кодови имена: Картини...

 

Брой:
 


 

Това бяха нашите шест предложения за парти игри, подходящи за коледен подарък. В следващата част на нашия празничен шопинг гид ще ви представим няколко игри със зарове, които ще паснат идеално на най-големите любители на шанса!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-нови

Най-продавани

Начини на плащане