Меню
Профил
Език

ПРЕХОДА

Цена: 39.90лв.
  • Код:
    11789-BG
  • Тегло:
    0.254 кг

НАСТОЛНА ИГРА - БАЗОВА

 

ОРИГИНАЛНО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ

 

ТИП: ПАРТИ

ИГРАЧИ: 2 - 6

ВЪЗРАСТ: 7+

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30 мин.

 

РАЗМЕРИ: 15 х 11.5 х 2.5 см

ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИГРАТА:

Прехода е настолна игра с карти, разработена от български автор, която ще Ви върне назад във времето. Преживейте отново или научете повече за ерата на прехода - от социализъм към демокрация в България, докато се забавлявате. Целта е проста: да оцелеете! Ако парите Ви свършат и играта свършва. Започнете гаражен бизнес, вземете дял от масовата приватизация и навигирайте успешно през инфлация, корупция, бюрокрация и поредица от кризи, избягвайки ударите под кръста на коварни конкуренти и мутри.

 

В наличност

Добави в желани
- +

Видео

Детайлно описание

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ИЗДАТЕЛЯ:

Историята продължава от там, където свърши ЧЕЙНЧАДЖИЯТА. 1989 г. бележи края на социализма и началото на демократичния преход в България, който официално приключи с приемането на страната в ЕС на 1-ви януари 2007.

Вятърът на промяната носи много ентусиазъм и надежди на хората, но поредица от правителства така и не прилагат адекватна стратегия и истинските реформи започват едва през 1997 г. Според Ричард Ран, „България прахосва годините до 1997 г. в политически хаос“. Това е т.нар. изгубеното десетилетие (1991-2000), белязано със значително намаляване на доходите.

Реалният доход на глава от населението, намалява още от средата на 70-те, но от 1989 този спад става по-рязък и дъното е достигнато през 1997 със сериозно свиване на покупателната способност, хиперинфлация, крах на банковата система и валутна криза.

 

Съдържание:
70 карти



РАЗПРОСТРАНИТЕЛ: ФАНТАСМАГОРИЯ ООД

www.fantasmagoria.bg

Най-продавани

Начини на плащане