Меню
Профил
Език

GAME FEST 2013: Ден на настолните игри!

Дата: 2013-10-14

 
На 12.10.2013 в Южния парк се проведе първият по рода си - ДЕН НА НАСТОЛНИТЕ ИГРИ - организиран от ОЗИРИС, с подкрепата на столична община и специализираните, родни издателства за игри ФАНТАСМАГОРИЯ, ПАЛАДИУМ ГЕЙМС, ИНТЕЛИ ГЕЙМС, ЕМ БИ ДЖИ и други... Веремето беше с нас (слънчеви над 25 градуса през октоври), феновете прииждаха на талази, игри се играеха навсякъде, в един момент и по тревата, защото масите не стигаха, макар че бяха сумарно над 40.... 
 
С две думи: беше страхотно! Ние от Фантасмагория се завърнахме по домовете си след ден пълен с емоции, леко но приятно изморени и заредени с купища положителна енергия :) ! 
 
 
Сред най-играните бяха разбира се класиките Каркасон (Carcassonne) и Игра на тронове, но този път феновете обърнаха сериозно внимание и на Валдора (Valdora), Селище, Магове и голямата новост ЛЕГЕНДИТЕ НА АНДОР. 
 
 
Можело и у нас да се случват такива прояви, настолните игри определено набират скорост и нови почитатели. Запознахме се с толкова много нови и хубави хора, поиграхме заедно и разнесохме посланието, че в България вече сериозно се играят ролеви, стратегически, логически и картови игри. Атмосферата беше (както споделихме вечерта с някои колеги) както на един малък ЕСЕН (Германия - най-големият панаир за настолни игри), но в България - София - на Балканския полуостров :) 
 
 
 
Нова велика сила се надига - АНДОР :) .....
 
 
Догодина 2 пъти повече маси !!!
 
 
 
В света на картовите игри: STAR WARS: LCG остана леко в сянката на A Game Of Thrones: The Card Game, но това е нормално, поради факта, че играта е все още съвсем нова (но страхотна) и тепърва набира привърженици.
 
Битката Ланистър срещу Ланистър (младият 12 г. "Джейми"- Васко срещу "Тивин"- Павката) - в турнира по AGOT LCG.
 
 
Благодарим Ви, че дойдохте и участвахте скъпи фенове, благодарим че ни подкрепихте в тази инициатива, а ние от наша страна ще ви подкрепяме занапред да има повече такива събития - ДОГОДИНА ПАК!
 
 

Най-нови

Най-продавани

Начини на плащане