Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

20 ГОДИНИ КАРКАСОН - ИНТЕРВЮ С КЛАУС ЮРГЕН ВРЕДЕ

20 ГОДИНИ КАРКАСОН - ИНТЕРВЮ С КЛАУС ЮРГЕН ВРЕДЕ

 Попитахме Клаус-Юрген Вреде

 

 

 

 

Въпрос 1: Кое е най-милото, най-злобното или най-забавното фен съобщение, което някога сте получавали?

 

- Засега не е имало злобни съобщения. Разбира се, имало е хора, които са изразявали своето негативно мнение относно едно или друго разширение към Каркасон. Това е не само нормално, но и очаквано. Все пак селекцията от разширения трябва да бъде подбрана за различни вкусове ;). Като оставим това настрана, получавал съм и много мили и докосващи сърцето съобщения. Едно от тези, които ми направиха най-голямо впечатление, е ръчно написано писмо от възрастна семейна двойка, която твърдеше, че съм спасил брака им. Те ми писаха, че са били на прага на раздялата и на практика живеели разделени, когато случайно попаднали на Каркасон и си купили играта. Оттогава играели всеки ден и това е нещото, което отново ги сближило и им помогнало да осъзнаят, че искат да останат заедно. Това писмо дълбоко докосна сърцето ми и ме направи много щастлив.

 

 

 

 

 

 

 

Въпрос 2: Кои са вашите любими типове игри (2-3) и защо? (стратегически, абстрактни, детски, америтраш, за сръчност т.н.)


- Предпочитанията ми варират доста – променят се на фази. Не харесвам особено детски или абстрактни игри, както и такива, в които действието се върти около пари. Общо взето харесвам такива, които включват някакво откритие, както и микс от стратегия и шанс. Освен това, обичам да играя и сложни игри – ако имам достатъчно време. За да бъда честен, тези събуждат най-голям интерес у мен. Не харесвам игри, в които всичко е свързано с оптимизиране – според мен, понякога могат да бъдат скучни. Въпреки това, от време на време, обичам да участвам в парти игри или нещо с по-малко действие (преди известно време бях запален по Carrom).

 

 

  

 

 

 

Въпрос 3: Представете си, че сте актьор - в какъв филм бихте искали да участвате и защо?

 

- О, какъв необичаен въпрос! И не много лесен за отговаряне. Може би нещо пълно с екшън, но и с житейски мъдрости. Когато бях на 20 години и живеех в Кьолн, опитах актьорството – като хоби. Трябваше да играя готин злодей – цялото преживяване беше доста забавно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Въпрос 4: Как изглежда бюрото ви, докато работите по игра?

 

- Да ви призная – имам 2-3 бюра и маси, на които работя. Винаги ми е нужно много място за дизайн на прототипи, тестване, полагане на материали, като често работя и по няколко игри наведнъж.

Въпреки това, любимото ми място за работа е навън – когато времето е хубаво, а когато не е – вътре, пред камината. Това е причината да разчиствам често – затова работните ми места не са толкова хаотични.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Въпрос 5: Как се запалихте така силно по Каркасон – кое в него ви плени? Мислите ли, че играта би била все така успешна, ако беше за града Кастроп-Руксел в Германия – все пак и двете започват с К?

 

- Омагьоса ме самият град и околностите му. Точно така се роди и Каркасон – исках да представя града - замъка и заобикалящите го села – почти като в приказка. Освен това съм много благодарен на Бернард – за това, че реши да задържи името Каркасон, въпреки че по онова време никой не знаеше как да го произнася правилно. Всъщност, наистина, определени места ме вдъхновяват най-много. Точно затова играта не се казва Кастроп-Руксел. Все още не съм намерил вдъхновение в този град – но нищо не се знае ;).

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани

Начини на плащане