Меню
Профил
Език

КАЖИ ПРЪВ УБОНГО и СПЕЧЕЛИ МАГОВЕ

Дата: 2014-05-29

Здравейте приятели,

 

тези дни сме в изключително добро настроение и то не е случайно.... Пристигат една след друга новите ни лицензирани игри, изцяло преведени на български език и то коя от коя по-хубави....

 

Сега ще ви разкажа за UBONGO дългогодишният хит на издателство КОСМОС от Германия. Една от най-продаваните им игри до момента и има защо. От днес тече промоция-игра, по случай старта на играта на българския пазар, за повече подробности прочетете краткото инфо в началото тук. А сега вижте само за какво сда започнем с наградите на играта:

МЕЖДУНАРОДНИ ОТЛИЧИЯ И НАГРАДИ:
    Игра на годината 2007 във Финландия
    Игра на годината 2008 в Норвегия
    Игра на годината 2009 в Швеция
    Белгийската награда Fun Award 2009
    Игрови хит - за семейството 2005 в Австрия
    3-то място на MinD 2010 от Менса Германия
    1-во място на BDKJ Детски игрови експерти 2005
    Номинирана за International Gamers Award 2005

 


 

..... ако това не ви стига , ето какво написаха от Big Box Gamers за играта, след като тестваха английската и версия на един фестивал в Румъния:

 

"Ubongo – Голямата изненада за мен. Бях я чувал преди около година, но никога не съм я разглеждал обстойно. Беше изложена пред Red Goblins и ги попитах дали могат да ни обяснят правилата на английски. Хората почти не знаеха английски, но въпреки това успяха да ни ги обяснят за около 3 минути. Много прости правила, гениална игра.
Идеята е, че има пясъчен часовник и за определено време (мисля, че е около минута) трябва да наредиш определени пъзел части(наподобяващи тетрис) върху дадено табло. Играта има 36 табла, всяко с 6 различни варианта за комбинации от 3 фигурки, които трябва да използваш. И освен това всяко табло е двустранно, като от другата страна имаш по-сложен пъзел, в който трябва да използваш 4 фигурки в дадена комбинация. Който първи успее да направи пъзела си извиква „Убонго!” и взема няколко кристала от едно табло. След 8 рунда, който има най-много кристали от един вид той печели. Просто. Хитро. Гениално. Точка." - източник на цитата  bigboxgamers.com

 

....и за финал 10 късметлии сред първите 30 закупили играта ще имат щастието да се сдобият с МАГОВЕ и могат да почват веднага да тренират, защото предстои да организираме национално първенство по МАГОВЕ в най-скоро време. Тук можете да намерите подробности за играта, а ето как изглежда тя: 


 


 

Най-продавани

Начини на плащане