Количка

0 артикула
Начало ПЪЗЕЛИ И КОНСТРУКТОРИПЪЗЕЛИПЪЗЕЛ - 1000 ЧАСТИ - ХАН ТЕРВЕЛ РАЗГРОМЯВА АРАБИТЕ

ПЪЗЕЛ - 1000 ЧАСТИ - ХАН ТЕРВЕЛ РАЗГРОМЯВА АРАБИТЕ

Цена: 24.90лв.
  • Код:
    BS42057
  • Тегло:
    0.860 кг

ПЪЗЕЛ

 

ХУДОЖНИК: ВАСИЛ ГОРАНОВ

ВЪЗРАСТ: 9+

РАЗМЕРИ НА ПЪЗЕЛА: 48 х 68 см

РАЗМЕРИ НА КУТИЯТА: 37 х 27 х 5.4 см

БРОЙ ЧАСТИ: 1000

 

Кутията съдържа и плакат 48 х 34 cm с изображение на пъзела.

 

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИГРАТА:

Станете част от българската история, обичаи и традиции като пресъздадете невероятните картини на знаменити български художници със серията български пъзели Black Sea Puzzles. Всеки пъзел е изрязан в класическа форма на частите от висококачествен картон с дебелина 2.25 mm.

 

Няма наличност
Добави в желани
ПЪЗЕЛ - 1000 ЧАСТИ - ХАН ТЕРВЕЛ РАЗГРОМЯВА АРАБИТЕ
ПЪЗЕЛ - 1000 ЧАСТИ - ХАН ТЕРВЕЛ РАЗГРОМЯВА АРАБИТЕПЪЗЕЛ - 1000 ЧАСТИ - ХАН ТЕРВЕЛ РАЗГРОМЯВА АРАБИТЕ

Детайлно описание

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ИЗДАТЕЛЯ:

Картината Хан Тервел разгромява арабите е дело на художника Васил Горанов. Васил Горанов печели първия си рисувателен конкурс, когато е едва на 4 години. По-късно той завършва живопис във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. С времето Горанов ясно очертава линиите на творческия си облик и превес в него взима историческата и военна тематика. Картините на художника в стил исторически романтизъм красят учебници по история и корици на научни трудове.

 

Преди 13 века на Балканите се кове съдбата и пише бъдещето на Европа. Един от най-славните моменти в историята е битката между арабите и хан Тервел, провъзгласен от византийците за “кесар”, нещо нечувано за онези времена. В 717-718 г. мечът на хан Тервел спира арабите и така става защитник не само на България, но и на цяла Европа. “Българският кесар”, канонизиран и като светец, оставя съществен отпечатък в историята, предначертава бъдещето на Балканите и целия континент, поставяйки България като важна точка на европейската карта.

 

ВНОСИТЕЛ: ФАНТАСМАГОРИЯ ООД

www.fantasmagoria.bg

    Най-продавани

    Начини на плащане